AMSTERDAM – In navolging van de graatmagere dames werden ook mannelijke modellen de laatste jaren alleen maar dunner. Een trend die David Gandy eigenhandig tot een einde lijkt te brengen.

De Britse David Gandy is namelijk in niets een model zoals die tegenwoordig vaak gezien worden.

Hij is niet dun, maar is juist in het bezit van een groot en gespierd lijf, en ook andere heersende schoonheidsidealen slaat David in de wind. Zo onthaart hij niet en komt hij al helemaal niet in de buurt van dag- en antirimpelcrèmes.

Succesvol

Toch meldt de San Francisco Sentinel dinsdag dat Gandy zeer succesvol is en jaarlijks zo’n 330.000 euro weet binnen te halen, wat voor een mannelijk model extreem veel is. 

David verdiende dat geld onder andere door een sexy spot voor D&G, waarin hij slechts een witte slip draagt. D&G bleek na afloop zo onder de indruk van het model dat het label besloot een hele kalender aan David te wijden.

Shoots

Het werk voor D&G is niet het enige succes van David. Alleen het afgelopen jaar al maakte hij al 75 vluchten van en naar shoots toe en dat hadden er naar eigen zeggen nog meer kunnen zijn. 

Ook wordt het model steeds vaker herkend. “Ook met kleren aan,” aldus David. “Wat echt gek is als je erover nadenkt.”

Trend

Volgens de krant is David geen uitzondering en is er sprake van een heuse trend. In andere magazines worden bijvoorbeeld ook meer en meer ‘echte jongens’ gespot en het tijdschrift Men’s Health, waarin veel aandacht besteed wordt aan spiertraining, maakte een onverwachte groei door.

De economische crisis zou ‘schuldig’ zijn aan deze beweging, omdat juist in deze tijd de behoefte aan stevige mannen groot is.

“We willen beelden van mannen die eruit zien alsof ze hun baan kunnen houden,” laat Jeremy Langmead van het blad Esquire weten aan de krant. “Dat stelt gerust, het is niets meer dan dat.” 

David

David aan het werk voor D&G.  

Mannelijke modellen