DELFT - Etalages met schilders, graffiti-artiesten, dansers, levende paspoppen, overal was zaterdag iets te zien in de winkelstraten van Delft.

De eerste 'Delftse Levende Etalagedag' zorgde voor een glimlach op het gezicht van het winkelend publiek. Een woordvoerster van de organisatie sprak over een succes. ''Je kreeg er een feestelijk gevoel van.''

Vrolijk

In ruim honderd etalages namen artiesten hun intrek. Dat leverde een feest van kijken en bekeken worden op. De organisatie had nooit kunnen dromen dat het zo'n vrolijk geheel zou worden, liet de zegsvrouw weten.

''Dit was wat wij wilden. Veel mensen met blije gezichten. Normaal negeer je elkaar met winkelen, nu keken mensen elkaar lachend aan.''

Contact

Ook de winkeliers kwamen door dit culturele evenement meer met elkaar in contact. ''Het ging eens niet over zakelijke dingen.

De deelnemende winkeliers maakten elkaar onderling enthousiast.'' Zo verzorgde een grote parfumerieketen de visagie van de deelnemende artiesten.

Prijsvraag

Elize Zwerver uit Delft bedacht het evenement. Zij deed mee aan de prijsvraag 'Delftse Nieuwe', een initiatief van de gemeente om ideeën van Delftenaren voor evenementen te stimuleren en te faciliteren.

Als het aan de organisatie ligt, komt er volgend jaar weer een etalagedag.