AMSTERDAM – San Francisco en Barcelona zijn uitstekende steden voor mannen om te wonen. Uit onderzoek van Askmen.com blijkt echter dat er voor het mannelijk geslacht niets gaat boven dé stad van Barack Obama, Chicago.

Om te achterhalen wat voor mannen de ultieme stad is om in te wonen, hield Askmen tientallen steden tegen het licht van acht categorieën. Het gaat daarbij om leefomgeving, sport & entertainment, cultuur, mode, seks & daten, gezondheid, geld & macht en het goede leven.

Zo is rekening gehouden met de heersende werkloosheid, de verhouding single vrouwen ten opzichte van single mannen, de prijs van een biertje en het percentage hart- en vaatziekten onder mannen in de desbetreffende stad.

Top

Een lijst van zestig steden werd zo teruggebracht tot 29, met Chicago aan top.

“Chicago is de afgelopen jaren echt uitgegroeid tot favoriete stad onder mannen, dankzij de leuke buurten, een prachtig meer en de balans tussen fijne kunsten en sport”, zegt Askmen-hoofdredacteur James Bassil tegen Reuters.

Crisis

“De stad heeft nu natuurlijk ook een hernieuwde burgertrots dankzij Obama en de associaties met hem,” vervolgt Bassil. “En daar komt bij dat ze een goed sportjaar hebben gehad.”

Bassil denkt ook dat andere steden juist gezakt zijn door de gevolgen van de economische crisis, en noemt daarbij Londen, New York en Parijs.

Nederland

De tweede en derde plaats van de lijst zijn gereserveerd voor Barcelona (dankzij het lokale eten en het strand) en San Francisco (dankzij de levendige restaurantcultuur, de kunstfestivals en de stedelijke ontwikkeling).

Elf plekken in totaal zijn ingeruimd voor Europese steden. Nederland komt in de lijst niet voor.