AMSTERDAM - Stylingapparaten zijn niet goed voor het haar en de energierekening. Daarom laten steeds meer recessionista’s de stylingproducten voor wat ze zijn en kiezen voor kapsels waarbij geen föhn, steiltang of kruller nodig is.

Dit is niet alleen beter voor het haar, maar ook voor het milieu én de energierekening. Voor Styletoday een reden om de meest energiezuinige haartips op een rij te zetten.

Warmte

Stylingapparaten maken gebruik van warmte om het haar in vorm te krijgen. Die warmte zorgt voor een mooi kapsel, maar kan ook bijdragen aan uitdroging van het haar. Droog haar ziet er dof uit en kan gaan pluizen.

Het is daarom belangrijk het haar te beschermen voordat een stylingapparaat gebruikt wordt. Nog beter is om de stylingtool helemaal niet te gebruiken. Diverse kappers hebben bovendien, achter de schermen tijdens de modeweken, laten zien dat niet-gestyled haar er niet per definitie onverzorgd hoeft uit te zien. 

Tips

Een goed gekapte coupe behoeft geen föhn. Wanneer het haar in een goed model is geknipt, kan het aan de lucht gedroogd worden. Droog het haar na het wassen goed af met een handdoek en breng vervolgens wat cream of wax aan in het haar.

Voor steil haar zonder steiltang gebruik je shampoo en conditioner in de haarpunten. Kam het nog natte haar met een borstel voorzichtig door. Laat het haar vervolgens aan de lucht drogen en gebruik een spray of serum om springende haartjes te temmen.

Talkpoeder

Dames met zulk stijl haar dat het er dun uitziet als het aan de lucht gedroogd wordt, kunnen talkpoeder op hun hoofdhuid doen als het haar droog is. Kam dit er vervolgens met een borstel doorheen en draag het haar eventueel in een strakke paardenstaart of knotje.

Golvend haar zonder krultang en föhn? Kneed mousse in de handdoekdroge lokken en draai het haar vervolgens in een slordige knot. Zodra het haar droog is, kan het elastiek eruit gehaald worden en wat overblijft zijn mooie golven.