AMSTERDAM - De mode-industrie is het niet eens met het idee van Tyra Banks om alleen kortere modellen te casten voor America’s Next Top Model.

Topmodellenagent Ellis, die modellen als Alek Wek en Erin O’Connor ontdekte, vertelt de Britse Vogue dat het casten van kleine modellen een heel stom idee is.

“Ik heb geen eisen als ik op zoek ga naar modellen op straat. Ik geloof in het lot en zoek nooit een specifiek type, ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt. Maar op het gebied van lengte kijk ik echt niet naar iemand die onder de 1.70 is. Dat is het absolute minimum”, aldus Ellis.

Uniek

Ellis noemt wat Tyra doet uniek. "Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, er zijn modellen die een goede carrière hebben opgebouwd terwijl ze kleiner zijn dan het minimum, zoals Kate Moss," zegt Ellis. "Maar zij hebben geluk. Er moet wel iets heel speciaals aan een meisje zijn om door te breken met die lengte.”

Ellis zegt dit misschien om haar eigen nieuwe serie onder de aandacht te brengen. Zij komt met de serie ‘The Agent’, een realityserie over het modellenwereldje, die vooralsnog alleen in Ierland wordt uitgezonden.

Paniek

Er is een hoop te doen om het nieuwe seizoen van America’s Next Top Model. Afgelopen maand kwam het programma al in het nieuws door een paniekuitbraak tijdens de audities.