AMSTERDAM – Bulgari viert zijn 125e verjaardag op een bijzondere manier. In plaats van zelf in het middelpunt van de belangstelling te gaan staan, grijpt het luxemerk de gelegenheid voor een onbaatzuchtige actie ten bate van de kinderrechten.

De Italiaanse juwelier doneerde al tien miljoen euro aan Save the Children, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor kinderrechten.

Daarnaast ontwierp Bulgari een exclusieve ring, waarvan een deel van de opbrengsten eveneens gedoneerd worden. Het sierraad kost 290 euro en van elk verkocht exemplaar zal 50 euro worden afgestaan.

Sterren

De ring is zilverkleurig en in de buitenzijde is een afbeelding van Bulgari gegraveerd. Aan de binnenzijde vindt men een verwijzing naar 'Save the Children'.

Sterren als Ben Stiller, Willem Dafoe en Isabella Rossellini hebben zich achter het initiatief geschaard. Ze zijn allemaal te zien in de sobere campagne van het Italiaanse huis.

Veiling

Knack.be weet ook dat in december een veiling zal plaatsvinden, waar een collectie van 15 kostbare juwelen te koop zal worden aangeboden.

Hiervan zal eveneens een deel van de opbrengsten worden overgedragen aan Save the Children.