AMSTERDAM - Het lijkt een droom: als modeblogger deel uit maken van de internationale mode-industrie, maar voor enkele bloggers is dit al werkelijkheid. Tijdens de Paris Fashion Week sprak Styletoday met enkele fashionbloggers over hun groeiende aanzien.

Naast de populaire streetstyle-fotograaf The Satorialist die binnenkort zijn eigen boek uitbrengt, gaat het andere internationale bloggers ook voor de wind.

Zo ontving Susie Bubble voor de meeste shows tijdens de Paris Fashion Week een uitnodiging (waaronder Lanvin en Haider Ackerman) en heeft The Facehunter sinds kort zijn eigen videokanaal op Myspace waarin hij verslag uitbrengt van onder andere de Fashion Weeks.

Foto's

De Duitse Streetstyle-blogger Styleclicker maakt sinds een jaar niet alleen voor zijn eigen blog prachtige foto’s, maar publiceert zijn werk ook op Vogue.de. Ook heeft hij net zijn eerste commerciële klus voor Levi’s achter de rug.

De Franse blogger Géraldine Dormoy gaat eveneens 'sky high'. In 2005 startte ze haar blog Café Mode, een van de eerste Franse modeblogs. Sinds dit jaar is ze moderedacteur voor L’Express Styles. Een van de grootste modetijdschriften en websites van Frankrijk.

Blad

Vanaf 2007 werd haar blog al doorgeplaatst op de site van L’express. Toen het blad haar online modestrategie wilde uitbouwen was de keus voor Geraldine snel gemaakt.

Dit jaar ontving ze voor het eerst een uitnodiging voor Chanel en ook bij andere shows komt ze gemakkelijk binnen.

Door het werken voor L’Express heeft ze wel minder tijd voor haar eigen blog, geeft ze toe. Toch blijft de roodharige fotografe bloggen, omdat het haar passie is. En zonder passie, geen blog, zo zegt ze.

Meer bloggers

Café Mode en Styleclicker merkten dat er dit seizoen veel meer bloggers aanwezig zijn tijdens de Paris Fashion Week.

Géraldine: "Dat is nadelig voor ons, want iedereen wordt ongeduldiger. Fashionista’s moeten zo vaak poseren, dat er minder tijd wordt genomen om op de foto te gaan. Ook uniek zijn wordt lastiger tijdens de Fashion Week, want iedereen stormt op dezelfde mensen af.”

Sterker

De gevestigde fashionblogger lijkt met argusogen te kijken naar de nieuwelingen. Sterker nog: ze kijkt helemaal niet.

"Daar heb ik helemaal geen tijd voor," zegt Géraldine. "Ik richt me alleen nog op de blogs die ik leuk vind, zoals Susie, Scott en Garance Dore. We gaan ook in werkelijkheid leuk met elkaar om. We zijn zelfs vrienden geworden.”