AMSTERDAM - Peta laat tijdens de Paris Fashion Week flink van zich horen. De antibont-organisatie verstoorde vrijdagmiddag de show van Dior met een demonstratie in Jardin de Tuileries.

De show van Christian Dior staat bekend om het gebruik van bont, dat ook in de nieuwe wintercollectie voor 2010 weer gebruikt werd.

Peta demonstreerde met bebloede lappen bont op de grond en doeken met leuzen als 'Fur is dead'. De demonstratie kreeg veel aandacht van omstanders, maar bleef op veilige afstand van de Dior-show.

Jurk

Een van de aanhangers van de antibont-beweging trok de jurk van Carine Roitfeld stuk door aan haar mouw te trekken. Het eigenlijke doel was waarschijnlijk haar bontjas, en niet de jurk.

Carine Roitfeld, hoofdredacteur van de Franse Vogue, reageerde na afloop van de Jean Paul Gaultier-show in Parijs laconiek op het incident: “Nu ben ik een modemartelaar,” grapte ze.

Draak

Roitfeld is geen tegenstander van bont. In een Vogue-shoot in 2008 stak ze de draak met Peta door een model in een bontjas de middelvinger te laten opsteken naar antibont-borden.

Peta in actie: