AMSTERDAM - Vanaf 2009 kunnen Nederlandse liefhebbers van de gastronomie terecht op een nieuw culinair evenement. Het Malieveld in Den Haag zal tijdens de ‘Eten & Drinken’-dagen geheel in het teken staan van alles wat culinair genoemd mag worden.

Dat meldt de Telegraaf zondag.

Het evenement bestaat onder andere uit een theater voor bekende chef-koks en een groots opgezette markt. Ook zullen wijnen, bijzondere gerechten en afgevaardigden van vele restaurants het evenement meer kleur, en vooral meer smaak, geven.

Toekomst

Een blik werpen op de keuken van de toekomst behoort eveneens tot de mogelijkheden. Creatief directeur van Eten & Drinken, Arthur Kloos, noemt het evenement dan ook vernieuwend voor Nederland.

"In andere landen heeft de toenemende interesse voor wijn, delicatessen en koken al geleid tot grootschalige beurzen en evenementen voor de consument,” aldus Kloos. “Nu is Nederland er klaar voor.”

Meten

Eten & Drinken 2010 wil zich meten met de Alimentaria van Barcelona, de BBC Good Food Show van Birmingham en de Salone del Gusto van Turijn.

Het evenement zal plaatsvinden van 12 tot en met 15 november.

BBC Good Food Show: