AMSTERDAM – Het lijkt er op dat het tijdschrift Jackie haar eigen ‘The devil wears Prada’-avontuur krijgt. Het nieuwe boek Klatergoud, van Franke van Hoeven, was voor de medewerkers van het blad in ieder geval een ‘feest’ der herkenning.

Dat meldt RTL Boulevard zondag.

Ex-redactrice Franke van Hoeven schetst met het boek Klatergoud een beeld van hoe het er bij het blad Jackie op de redactie aan toegaat. Vooral hoofdredactrice Femmetje de Wind moet het bezuren; ze wordt afgeschilderd als niets minder dan een heks met veel te dure schoenen, die nog gestolen zijn ook.

Stelen

“Op een gegeven moment maakt ze ook een soort suggestie dat ik dingen zou stelen uit de kasten zeg maar,” vertelt Femmetje. “En dat gaat gewoon te ver.”

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de hoofdredactrice ook maar een nacht wakker zal liggen van het boek. Femmetje is eerder vereerd.

“Ik geloof dat de Amerikaanse Vogue ook niets heeft gedaan tegen The devil wears Prada. Het is zelfs zo dat er een film van is gemaakt in samenwerking met de Vogue-redactie. Ik zie het toch een beetje als een eer.”