AMSTERDAM - De Nederlandse styliste Melaney Oldenhof heeft voor het zomernummer van het Amerikaanse tijdschrift V Man de kleding verzorgd voor actrice Ashley Olsen.

Oldenhof beschrijft het tweelingzusje van Mary-Kate als 'rustig' en 'vriendelijk' en verder vielen vooral haar lengte en omvang op bij de styliste. "Ze is ini-mini en supertenger", vertelt zij enthousiast.

Bekend

De 28-jarige styliste mag dan in Nederland nog niet zo bekend zijn als bijvoorbeeld haar collega's Dyanne Beekman, Bastiaan van Schaik en Dani Bles, maar in het buitenland begint zij al aardig naam te maken.

Voor de Japanse uitgave van Vogue werkte zij met topmodel Kate Moss. Ook was Oldenhof verantwoordelijk voor de blootreportage van het Friese model Doutzen Kroes in de lente-editie van V Man, die deze week verscheen.

Styling

Voor V Magazine verzorgde ze vorig jaar de styling voor een fotoreportage met topmodel Tyra Banks. Oldenhof was erg onder de indruk van de bedenkster van de wereldwijd populaire tv-show America's Next Top Model.

"Tyra was oprecht geïnteresseerd en ze was heel vriendelijk", vertelt Melaney. "Ze stelde allemaal vragen aan me zoals: waar kom je vandaan?"

Balletje

Voor Oldenhof, die in Nederland het Amsterdamse Fashion Institute doorliep, is het balletje vorig jaar gaan rollen nadat zij op de bonnefooi vertrok naar New York.

"Ik had geen enkel netwerk maar heb mijn cv opgestuurd naar verschillende bureaus", legt zij uit. "Twee uur nadat ik mijn eerste mail had verstuurd, werd ik al gebeld door een van de grootste bureaus in Amerika of ik een bekende stylist wilde assisteren voor V Magazine. Ik ben nog steeds 'first assistent' bij het blad en reis nu op en neer tussen Amsterdam en New York voor grote shoots."

Visum

Het Amerikaanse avontuur lijkt voor Oldenhof nog lang niet voorbij. Half februari kreeg zij te horen dat haar visumaanvraag is goedgekeurd en dat zij officieel drie jaar mag werken en wonen in New York.

Melaney, die inmiddels ook gesprekken heeft gevoerd met de Amerikaanse Teen Vogue, kan bijna niet geloven dat zij dit heeft kunnen realiseren in zo'n korte periode.

"Het is een heel aparte ervaring, dat ik negen maanden geleden voor drie maandjes naar New York ging en nu heb gewerkt voor bekende bladen en met grote namen als fotograaf Terry Richardson en Tyra Banks, Kate Moss en Chanel Iman."