AMSTERDAM – Dankzij Pamela Anderson sieren dit jaar in Parijs een stuk minder graatmagere modellen de catwalk. Ontwerpster Vivienne Westwood heeft zich namelijk laten inspireren door de vrouwelijk vormen van de voormalige Baywatch-ster.

Dat Britse Grazia meldt vrijdag dat de Gold Label-show van Vivienne enkel gelopen zal worden door modellen die in het bezit zijn van borsten zowel als billen.

Casting

Viviennes zakelijke partner en echtgenoot Andrea Kronthaler heeft verteld dat de volledige casting voor de show om Pamela Anderson heen gebouwd is.

Het resultaat is een team modellen dat een stuk sexier en gevormder is dan men doorgaans gewend is. Hoewel de kleding natuurlijk wel moet blijven passen. “Het gevoel is ‘playgirls’, maar dat zie je niet direct terug in de lichamen,” zegt Andrea. “Zo noodzakelijk is dat nu ook weer niet.”

Debuut

Het is geen toeval dat Pamela haar catwalkdebuut beleeft tijdens de show van Westwood. Vivienne en Pamela zijn dikke vriendinnen en ook Andrea is weg van de rondborstige blondine.

“Pamela is een van mooiste vrouwen die ik ken,” aldus Kronthaler. “Ze komt net na Vivienne en Jerry Hall in mijn top drie.”