AMSTERDAM – Modellen mogen dan over buitenaardse schoonheid beschikken, van binnen zijn het soms net mensen. Milla Jovovich is in ieder geval, net als ieder ander, ook wel eens onzeker.

Aan de Britse Grazia onthult de Oekraïense schone enkele van haar grote twijfels, die vooral te maken hebben met de jonge leeftijd waarop ze het modellenleven instapte.

Ouders

“Omdat ik zo jong was toen ik begon, was er altijd de stress van ‘Ben ik wel goed genoeg? Maak ik de juiste keuzes? En maak ik de verwachtingen van mijn ouders wel waar?’,” aldus Milla.

Het topmodel denkt dat de buitenwereld weinig gemerkt heeft van het lage zelfbeeld dat ze met zich meezeulde. “Ik denk dat het zelfvertrouwen er aan de buitenkant wel was,” vertelt ze. “Maar van binnen had ik heel veel twijfels.”

Leven

Door de jaren heen heeft Milla geleerd om zelfverzekerder in het leven te staan en dat is maar goed ook. Het publiek is nog altijd dol op het model, dat haar sporen op de catwalk en in de filmindustrie ruimschoots verdiend heeft, en dat geldt ook voor de pers.

Vorige week tijdens een feestje van Roberto Cavalli in Milaan, zouden de fotografen nog over elkaar heen gerold zijn om een plaatje van de donkerharige beauty te kunnen schieten.