AMSTERDAM - In het huidige modebeeld duiken veelvuldig items op uit de wereld der motorrijders. Na het leren 'biker' jasje en de lederen handschoenen is nu ook de motorhelm een gewild item. 

Het Britse duo Eley Kishimoto komt met twee zeer exclusieve exemplaren.

De ontwerpers – bestaande uit Mark Eley en Wakoko Kishimoto – is voor de bijzondere helmencollectie een samenwerking aangegaan met Les Ateliers Ruby, een bedrijf dat naar verluidt de crème de la crème der helmen aflevert aan diverse exclusieve winkels wereldwijd.

Print

De collectie draagt de naam 'Eley Kishimoto Belverdere Helmet' en bestaat uit twee verschillende modellen. Beiden exemplaren zijn voorzien van een opvallend print in zwart-wit of geel-zwart.

Daarnaast zijn de helmen voorzien een roodbruine lederen voering, een opvallend embleem in metaal en een extra groot – in drie verschillende kleuren – vizier.

Cacharel en Jil Sander

Eley Kishimoto is misschien niet een heel bekende naam, maar het duo werkte eerder al voor toonaangevende merken zoals, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Alexander McQueen, Alber Elbaz en Jil Sander.

Bijzonder is dat het duo ook veel werkt buiten de mode-industrie. Zo werkte het tweetal ondermeer aan behang, glaswaar, een stoffencollectie en meubels. In 2008 werd het duo benoemd als creative director van het Franse merk Cacharel.

Fashion Week

 Eley Kishimoto tijdens London Fashion Week.