AMSTERDAM - Pikzwart, ongelooflijk geurig en van een superieure kwaliteit is het vanillestokje uit Madagascar. Het is daarnaast het meest ‘normale’ product dat edible.com rechtstreeks bij locals inkoopt.

Dat meldt Delicious Magazine woensdag.

Eigenlijk speurt edible.com vooral de aardbol af voor niet alledaagse kruiden, specerijen en zelfs eetbare insecten. Wat dacht je bijvoorbeeld van handgeroosterde Giant mieren gedompeld in de beste Belgische chocolade?

Ieder voorjaar, wanneer het begint te regenen in Colombia verzamelen de Guane indianen deze lekkernij. Ze hebben een nootachtige smaak, geven energie en zijn onder liefhebbers erg populair.

2020

Insecten als voedsel wordt steeds meer geaccepteerd. Volgens Hoogleraar Arnold van Huis van het laboratorium voor Entomologie van Wageningen Universiteit zijn insecten onze toekomstige vleesvervangers en liggen ze uiterlijk 2020 in de Nederlandse supermarkten.

Dat schrijft Arnold van Huis in de consumentengids: "Dat gaat natuurlijk niet van de ene dag op de andere dag. Maar garnalen hebben we ook leren eten, dus waarom niet?"