AMSTERDAM – Eerder al werd bekend dat Nederlandse vrouwen het niet heel nauw nemen met de hygiëne als het om hun bh’s gaat. Nu blijkt dat het met de onderbroek al niet veel beter is gesteld.

Dat meldt de Telegraaf dinsdag.

Uit een pol van de krant blijkt namelijk dat maar liefst 10 procent van de vrouwen niet de moeite neemt om iedere dag een schone onderbroek uit de kast te trekken.

Slipje

Britse vrouwen zijn hierin erger dan Nederlandse, blijkt uit eerder onderzoek. Aan de 'overkant' draagt een op de 10 dames haar slipje drie dagen of langer.

Een op de twintig zegt zelfs het ondergoed binnenste buiten te keren of parfum te gebruiken om de lingerie frisser te laten ruiken.

Ernst

Levensmiddelenmicrobioloog Rijkelt Beumer van de Universiteit Wageningen ziet er de ernst niet van in. "Tot en met de jaren '50 was het zo dat je je ondergoed maar één keer in de week verschoonde."

Volgens hem is regelmatig verschonen van ondergoed een ‘cosmetisch iets’. Alleen in het geval van ziekte (diarree) raadt hij aan om minstens één keer per dag schone onderkleren aan te doen. "En was alles dan op een hoge temperatuur zodat alle ziektekiemen worden gedood."