AMSTERDAM - De Nederlandse Glamour had haar lezeressen onlangs opgeroepen hun kasten eens flink op te ruimen voor het goede doel.

Zondag werd alle verzamelde kleding verkocht in de Glamour-shop in het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf. Tevens werden er unieke stukken geveild die door diverse BN’ers waren ingeleverd.

De actie zorgde voor Dwaze-Dagenhysterie bij de ingang. Enthousiaste modeliefhebsters probeerden onder de rolluiken door te kruipen om als eerste hun slag te slaan bij de Glamour-shop.

Veiling

Tijdens de daaropvolgende veiling, gehouden onder toeziend oog van de veilingmeester, had het publiek de smaak van het bieden te pakken. Voor voorbijgangers op de roltrappen een lachwekkend tafereel, want de roze vlaggetjes schoten als paddestoelen omhoog.

Het best verkochte stuk van de veiling was een oranje Chanel jasje, welke €480,- opleverde.
Ontwerper Jan Taminiau werd de gelukkige eigenaar van een vintage kostuumstuk van 20th Century Fox studios uit de jaren ’30, gedoneerd door fervent vintage-verzamelaarster Maria Kooistra.

Opbrengst

De succesvolle actie was ten bate van Mama Cash. Een organisatie die zich wereldwijd inzet voor verbetering van vrouwenrechten en baanbrekende initiatieven van vrouwen ondersteunt. De opbrengst werd verdubbeld door G+J Uitgevers en leverde uiteindelijk 22882 euro op.