AMSTERDAM – Dat groen de trend is mag geen nieuws meer zijn, maar het eerste volledig groene hotel is dat wel. Van de kelder tot het dak: alles aan dit resort is afkomstig uit de natuur.

Het natuurvriendelijke logeeradresje staat midden in een wijngaard in het Amerikaanse Napa Valley en is niet alleen van onder tot boven milieuvriendelijk, het is ook nog eens van alle gemakken voorzien.

Oesters

Niks geitenwollen sokken en gerecyclede theezakjes dus, maar organisch linnengoed, biologische oesters, dito wijnen en een spa waar alleen natuurlijke producten worden gebruikt.

Het hotel is gemaakt van gerecycled hout, geothermische wanden en zonnepanelen voor energie.

In totaal zijn er 62 kamers te verhuren, alle voorzien van jaloezieën die reageren op de stand van de zon, speciale ramen die de kamers in wintertijden doormiddel van zonlicht verwarmen en douchekoppen en toiletknoppen die het waterverbruik minimaliseren.

Phil

Elf jaar heeft de familie Bardessono, samen met groenspecialist Phil Sherburne, gewerkt aan de transformatie van hun wijngaard. Kamers zijn beschikbaar vanaf 500,- dollar per nacht.