AMSTERDAM – Altijd al gedroomd van een carrière in de mode? Fashion Design Camp verzorgt een opstapje in de vorm van een zomercursus. Jonge modetalenten krijgen er de kans te laten zien wat ze kunnen en zich verder te ontwikkelen.

Gedurende de week leggen de modeaspiranten een zwaar programma af, dat bestaat uit het bijwonen van modeshows, workshops volgen van ontwerpers en stylisten en een bezoekje brengen aan de redactie van een modemagazine. Tussen de bedrijven door wordt er ook nog gewerkt aan een eigen ontwerp. 

Thuishaven

Dit alles vindt plaats in en rond Amsterdam, met de Artemis Styling Academie als thuishaven. De deelnemers, die tussen de 14 en 18 moeten zijn, slapen gedurende de ‘mode-bootcamp’ in het Stayokay hostel nabij het Amsterdamse Vondelpark.

Naast mode zal er gedurende de week veel aandacht zijn voor ieders zelfbewustzijn. Concreet betekent dat gezond en lekker eten, leren ontspannen door onder andere yoga, maar ook aandacht voor het gevoel van eigenwaarde en het leren waarderen van de ander.

Zomercursus

De zomercursus wordt dit jaar voor de tweede keer aangeboden en vindt acht keer plaats vanaf 5 juli. Goedkoop is het niet; de week kost een kleine 800 euro.

Enkele beelden van vorig jaar: