AMSTERDAM - Iris van Herpen presenteerde vrijdag haar nieuwe wintercollectie tijdens de tiende editie van de Amsterdam International Fashion Week.

De avantgardistische ontwerpster liet zich ditmaal inspireren door mummificatie, een van de tradities uit het oude Egypte. De collectie refereert aan zowel de nostaligische als aan de duistere kanten van dit eeuwenoude ritueel.

De collectie

Het nostalgische, esthetische aspect versus het macabere karakter van mummificatie fascineert Iris van Herpen en is doorvertaald naar de collectie.

Uitgesproken ontwerpen, gemummificeerde silhouetten, een dynamisch lijnenspel en details zijn uitgevoerd in gebronsd leer, bijzondere kantbewerkingen en een aantal ongebruikelijke materialen zoals goudfolie, splitpennen en tienduizenden eyelets.

Dit keer experimenteert de ontwerpster onder andere met motor- en kogelkettingen. De collectie bestond uit overwegend zwarte, crèmekleurige, off white en oud roze outfits.

Over Iris

Na stages bij Alexander McQueen en Claude Jongstra studeert Iris van Herpen in 2006 af aan de ARTEZ Hogeschool voor Kunsten in Arnhem.

Haar afstudeercollectie en de drie daaropvolgende collectiepresentaties tijdens Amsterdam International Fashion Week worden enthousiast onthaald door de nationale en internationale pers.

Iris van Herpen exposeert eerder bij SPMRKT Amsterdam en tijdens Tokio Fashion Week en verkoopt een gelimiteerde prêt à porter collectie bij Coming Soon in Arnhem