AMSTERDAM – Hennes & Maurits gaat deze lente ook een steentje bijdragen aan een beter milieu. De Zweedse modeketen zal in de lentecollectie vooral gebruik maken van gerecyclede materialen.

Dat meldt MRW zaterdag.

H&M gaat zich hierbij vooral richten op het hergebruik van stoffen zoals katoen, wol en polyester. Het gaat dan om afgedragen kleding, productieresten, maar bijvoorbeeld ook polyester dat gewonnen wordt uit plastic flessen.

Verkopen

Hoofddesigner van H&M, Ann-Sofie Johansson, zegt verheugd te zijn om kleren te gaan verkopen ‘die zowel modieus als milieuvriendelijk zijn’.

“We hebben al een fantastische respons gehad op onze eco-mode,” aldus Johansson. “Het laat zien dat onze klanten geven om het milieu.”

Bedreiging

En er is meer dan ‘groene’ stoffen alleen. H&M gaat er ook voor zorgen dat zowel het inpakpapier als de draagtassen voortaan geen bedreiging meer vormen voor het milieu.

“H&M werkt aan milieuproblemen op een doelgerichte manier,” zegt een woordvoerder. “De keuze voor goed verpakkingsmateriaal is daarbij een gegeven.”

“Dat wil overigens niet zeggen dat een papieren zak per definitie beter is dan de plastic variant; het gaat erom hoe vaak de plastic zak gebruikt wordt.”