Hondenkleding schadelijk bevonden door dierenbescherming

AMSTERDAM - Te krappe hondenkleding kan ernstige schade opleveren voor honden, dat meldt de Britse dierenbescherming (RSPCA).

De RSPCA wil stappen ondernemen tegen baasjes die hun huisdieren aankleden in te krappe kleding zoals laarsjes, broeken en truitjes. De dierenbescherming dreigt zelfs met juridische stappen.

Dierenwelzijn

Een woordvoerder van de RSPCA wijst de hondeneigenaren in de krant The Daily Mail op de dierenwelzijn-afspraken die in 2007 zijn gemaakt.

Daarin staat dat aan alle behoeften van huisdieren moet worden voldaan. Een van die behoeften is dat dieren zich normaal kunnen uiten en met te krappe kleren aan lukt dat niet.

Trend

Hondenmode is al een aantal jaar een trend, met sterren als Paris Hilton als fervent aanhanger. Zij hult haar huisdier graag in modische kleding en begon in 2007 een eigen kledinglijn voor dieren, genaamd Paris Hilton Pet Collection.

Luxewarenhuis Harrods houdt zelfs een modeshow genaamd ‘Pet-a-Porter’ waarin honden de nieuwste mode showen. Ook bestaat er sinds vorig jaar de puppypurse, een tas die gebruikt wordt om je hond gemakkelijk onder je arm mee te kunnen dragen.

Pet-a-Porter

Tip de redactie