Amerikaanse modellen op catwalk Amsterdam Fashion Week

AMSTERDAM - De winnaar en finalist van America’s Next Topmodel 1, een Amerikaanse modellenwedstrijd, zullen te zien zijn op de catwalk tijdens de Amsterdam International Fashion Week.

Het gaat om McKey Sullivan en Samantha Potter. De modellen zijn gevraagd om enkele shows te lopen na hun deelname aan 'The Redlight Fashion Amsterdam Challenge'.  

In deze wedstrijd poseerden de dames achter de ramen van de ateliers van drie Nederlandse modeontwerpers. Beide dames wonnen de Challenge door zich het beste in te leven in de ontwerpers.

Fashion 

Na het winnen van de wedstrijd werden McKey Sullivan en Samantha gevraagd door de projectmanager van Redlight Fashion om hun modellenkunsten op de Amsterdam Fashionweek te vertonen.

Redlight Fashion Amsterdam is in januari 2008 opgericht om het de Rosse buurt van Amsterdam in beter daglicht te stellen en criminaliteit in te dammen. NV Stadsgoed kocht diverse panden op in het Amsterdamse red light district waarna diverse Nederlandse modeontwerpers er een atelier openden.

Tip de redactie