AMSTERDAM - Stila Cosmetics en Mattel lanceren een make-up collectie in het teken van Barbie. Hiermee wil Stila bewijzen dat Barbie meer is dan alleen een pop.

"Stila is een merk dat staat voor lol en innovatie (…) De combinatie van Barbie en Stila voelt goed”, aldus Richard Dickinson, manager van Mattel.

Dit is de tweede keer dat Mattel samenwerkt met een cosmeticabedrijf. In 2007 werkte Mattel samen met MAC Cosmetics aan een cosmeticalijn rondom de populaire pop. Deze collectie zou een van de meest succesvolle lanceringen van MAC zijn geweest.

Debuut

De limited edition collectie van Stila en Barbie zal volgende maand zijn debuut maken bij Sephora in New York, internationale Sephora winkels en online via Sephora.com.

De collectie bevat vier 'Decades of Beauty' blikjes, met daarin verschillende producten gebaseerd op bekende Barbiepoppen, zoals Malibu Barbie. Dit blikje bevat een lipgloss genaamd Malibu, een mascara en een doosje met twee tinten oogschaduw en blusher.

2009

De limited edition collectie is het begin van een langere samenwerking. Een grotere collectie is gepland voor herfst 2009.