AMSTERDAM – Aspirant modellen hebben er een bijbel bij: Julian Shorts ‘A Model For Living: The Aspiring Supermodels Self Help Guide’. Het boek vertelt alles wat je moet weten voor een spetterende modellencarrière.

Zo behandelt het boek alle aspecten van het modellenbestaan, zoals omgaan met afwijzingen, netwerken en assertiviteit. Het werk zit zelfs zo goed in elkaar dat de grootste namen in de industrie het hun zegen hebben gegeven.

Onder hen de oprichters van modellenbureaus Storm en Premier, respectievelijk Sarah Doukas en Carol White. Dat meldt de Britse Vogue donderdag.

Wereldje

De dames haalden het boek, dat aanvankelijk alleen in Australië gepubliceerd werd, naar Engeland omdat ze het zo’n goed overzicht vinden van alles wat modellen en hun families moeten weten, voor de –vaak jonge meiden- ‘het wereldje’ instappen.

Doukas en White schreven voor de Engelse versie ook het voorwoord waarin ze uitleggen waarom het boek zo relevant is. 

Lorraine 

“Het is een geweldig boek,” bevestigt een van de Storm-modellen, Lorraine Pascale. “Het biedt positief geformuleerd advies over omgaan met moeilijke en alledaagse situaties.”

Lorraine, die vooral in de jaren negentig een veelgevraagd model was, vindt het dan ook jammer dat ze het boek niet had toen zij net begon.

“Het was een gids van onschatbare waarde voor me geweest toen ik mijn carrière begon,” vertelt ze. “Het had me kunnen helpen bij mijn ontmoetingen met mensen, het reizen en het weg zijn van thuis en van mijn familie.”

Behoud 

“Het biedt praktisch advies voor het behoud van je zelfvertrouwen," vervolgt het model. "En juist dat is tegenwoordig zo belangrijk voor jonge modellen. Of eigenlijk, vrouwen in het algemeen.”

‘A Model For Living: The Aspiring Supermodels Self Help Guide’ komt eind januari uit in Engeland. Wanneer en of het in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.