AMSTERDAM - Het Franse luxemerk Louis Vuitton – bekend van de tassen met het LV-monogram – breidt het assortiment uit met, jawel, een skateboard. Vanzelfsprekend kan de plank worden opgeborgen in een bijpassende koffer.

Deze week viert Louis Vuitton de lancering van de Stephen Sprouse-collectie, in de New Yorkse flagship store. Het is voor het luxemerk de derde keer dat er wordt samengewerkt met graffitiartiest Sprouse. In het verleden bewerkte hij namelijk al tassen en pumps in opdracht van LV.

Ter ere van de lancering wordt de gehele winkel in de wijk Soho aangekleed met Stephen Sprouse-graffiti. Tevens wordt er een aantal gelimiteerde producten aan het publiek gepresenteerd, waaronder het eerder genoemde skateboard, maar bijvoorbeeld ook een zeventigtal t-shirts.

Toonbank

Voor deze items dient wel flink in de buidel getast te worden. De skateboards komen op $8.250 en de shirts gaan voor $250 per stuk over de toonbank. Verwacht wordt dat alle producten op de dag van de lancering – donderdag 8 januari – verkocht zullen worden.

In de rest van de wereld is de Stephen Sprouse x Louis Vuitton-collectie verkrijgbaar vanaf 2 februari. De t-shirts zijn vanaf vrijdag 9 januari al verkrijgbaar in de officiële winkels van het Franse merk.