AMSTERDAM – Het nieuwe jaar heeft voor John Galliano een uitstekende start gekregen. De Britse ontwerper mag een belangrijke prijs in ontvangst nemen.

De succesvolle ontwerper wordt namelijk geëerd met een toelating tot de 'Ordre national de la Légion d'honneur', ofwel het Franse erelegioen. De prijs staat zowel in als buiten Frankrijk voor hoog aanzien.

Dat meldt de Britse Vogue dinsdag.

Napoleon

Toelating tot de orde, die in 1802 op initiatief van Napoleon in het leven geroepen werd, krijgt iemand door buitengewone verdiensten verleend aan de Franse natie. De onderscheiding wordt dan ook toegewezen op advies van de Franse regering en uitgereikt door president Nicolas Sarkozy.

De creatief directeur van Christian Dior krijgt de prijs vanwege zijn baanbrekende werk in de modewereld. Hij begeeft zich overigens in goed gezelschap: collega's Georgio Armani en Yves Saint Laurent gingen hem al voor.

Prijzen

Het is niet voor het eerst dat Galliano in de prijzen valt. Eerder al werd de designer tot drie keer toe benoemd tot Britse ontwerper van het jaar.

John Galliano: