AMSTERDAM – Agyness Deyn, ooit geboren als Laura Hollins, wist in korte tijd de wereld aan haar voeten te krijgen. Maar misschien had het model beter iets rustiger aan kunnen doen.  

Agyness Deyn is door een Brits tv-panel namelijk uitgekozen tot ‘meest irritante persoon van het jaar’. In de BBC Three’s-lijst van in totaal honderd personen die je beter niet al te veel in je buurt kunt hebben, laat Agyness onder andere Kerry Katona en Peaches Geldof achter zich.

Een van de redenen waarom juist Agyness er met de dubieuze titel vandoor gaat, is vanwege de overexposure die het model dit jaar ten deel zou zijn gevallen.

Bespot

Ook haar vreemde gevoel voor mode, dat uitvoerig werd bespot in het programma, zou de wereld in het algemeen en het model in het bijzonder geen goed doen. En dan is er ook nog het nummer dat Agyness opnam met Five O’Clock Heroes. 


Agyness heeft een opvallende kledingsmaak.

De presentatrice van het programma, Michelle de Swarte, over Agyness: “Ze is overal, er valt echt niet aan haar te ontsnappen.”

Over het gevoel voor mode van Agyness zijn de meningen overigens verdeeld. Eerder dit jaar werd zij door de Engelse Grazia nog verkozen tot best geklede Brit. 

Five O'Clock

Agyness en de Five O'Clock Heroes.