AMSTERDAM – Sluit het oude jaar in stijl af. Niet alleen met een feestelijke outfit en dito schoenen, maar vooral ook met een spetterende make-up.

Maak van de gelegenheid gebruik en creëer voor Oudjaar eens een compleet nieuwe look. Het is tenslotte feest, groots uitpakken mag. Grijp voor inspiratie terug op de wintertrends. De jaren ’30 zijn bijvoorbeeld weer helemaal terug. Denk groots, meeslepend, en erg vrouwelijk.

Ritueel

Begin het ritueel in ieder geval met een schoon gezicht en een goede crème en foundation. Blijf de vorm van je gezicht (voor de flatterende schaduwen) en de kleur van je huid hierbij trouw. Groots en meeslepend ja, clownesk..? Liever niet.

Oudjaarsavond staat voor Femalefirst in ieder geval in het teken van een heftige oogschaduws en eyeliner met glitters. Bij de keuze van je oogschaduw laat je je inspireren door de kleur van je outfit en natuurlijk door de kleuren van het seizoen (groen, zilver of paars). 


Gabriella Cilmi volgt de make-uptrends op de voet.

Effect

Volgens de Britse Grazia zijn smokey eyes nooit uit de mode, dus ook de dramatisch aangezette ogen kunnen met Oud en Nieuw prima. Voor het ultieme feestelijke effect, kies je naast zwart voor nog een kleur oogschaduw, zilver bijvoorbeeld of een van de andere winterkleuren. Nepwimpers zijn natuurlijk erg geschikt om het effect mee te intensiveren.  

"Maar denk eraan,” waarschuwt visagist van de sterren, Kay Montano. “Oudjaar of niet, kies voor een accent op ogen óf lippen. Beiden is echt te veel van het goede.” 

Dieprood

Ligt je voorkeur bij opvallende, dieprode lippen? Kies dan alleen voor natuurlijke kleuren oogschaduw, en een beetje mascara. Heb je besloten te gaan voor smokey eyes of andersoortige vlammende oogmake-up, dan houd je je lippen dus rustig.

“Kijk naar Kate Moss,” zegt Kay. “Gebruik alleen een beetje vaseline. Als je je lippen wat voller wilt laten lijken, gebruik dan alleen een potloodje om de buitenrand van je lippen wat aan te zetten.”

Looks

Of je nu kiest voor een accent op je ogen of op je lippen, beide looks worden afgemaakt met een blush en voor het feestelijke effect wat glanspoeder op strategisch gekozen plekken. Wil je echt goed uitpakken haal dan nog gauw wat zelfklevende strasssteentjes in huis. Verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Yves Rocher.

Alleen nog inspiratie nodig voor een matching glamour-kapsel? Kijk hier

Smokey

Bekijk hieronder hoe je de beste smokey eyes maakt.