Amsterdam - Het Londense West End is één van de meest populaire winkelgebieden ter wereld. Vanaf halverwege 2009 kun je daar virtueel shoppen en rondlopen in een heuse 3D replica van het gebied vanachter je eigen PC.

De makers van de 3D replica van West End hebben zich laten inspireren door succesvolle computerwerelden van onder andere the Sims en Second Life. Met die werelden in gedachten wilden zij een nieuwe shoppingsite ontwikkelen.

 

Deur

Een winkel waar je simpel de laatste mode scoort, maar waar je ook het “shopping gevoel” ervaart. Dus lekker neuzen in verschillende winkeltjes en genieten van de architectuur en de gezelligheid van de straatjes, zonder daarvoor de deur uit te hoeven en je in de drukte te begeven.

Het resultaat is een bijna exacte replica van West End. Meer dan 600 winkels uit onder andere Bond Street, Oxford Street en Regent street zijn samengebracht in één virtuele wereld.

Hollywood

De virtuele wereld is ontwikkeld aan de hand van animatietechnieken die ook in Hollywood worden gebruikt, waardoor het voor bezoekers net lijkt of ze echt in Londen zijn.

Diverse merken, waaronder DKNY en Armani Exchange hebben al aangegeven interesse te hebben in de virtuele wereld. Daarnaast wordt er verwacht dat ook musea, theaters en bioscopen wellicht zichtbaar zullen zijn in de 3D stad, bijvoorbeeld voor de verkoop van tickets of informatie over lopende tentoonstellingen of voorstellingen.

Najaar

Naar verwachting is het vanaf het najaar van 2009 mogelijk om virtueel te shoppen in het Londense West End