AMSTERDAM - Een voormalig make-upartiest van Yves Saint Laurent Beauté heeft het bedrijf aangeklaagd wegens discriminatie. De visagist beweert ontlagen te zijn omdat hij door een hartprobleem zijn reisschema niet kon volgen.

De 51 jarige Josph Costa werkte veertien jaar voor YSL Beauté. Hij werd als visagist ingezet bij marketingevenementen in winkels en moest voor deze baan dikwijls het vliegtuig pakken. In augustus 2004 kreeg Costa een hartaanval. Dokters constateerden later een hartafwijking bij de man.

Reisschema

De toenmalige manager van Costa zorgde, op aanraden van doktoren, voor een aangepast reisschema waardoor hij minder vaak het vliegtuig hoefde te nemen. Maar nadat deze manager vervangen was door een nieuw managementteam, werd Costa’s reisschema weer even druk als voorheen.

Met de drukte kwamen ook de klachten weer terug en de visagist beweert nu dat hij vanwege de gezondheidsproblemen zijn ontslag kreeg.

Termijn

“Omdat u helaas niet in staat bent om essentiële functies in uw positie te vervullen – regelmatig reizen en participatie bij diverse evenementen – zullen we uw termijn moeten beëindigen,” zo staat te lezen in een brief van het bedrijf aan Costa gericht.

Costa wil een compensatie ontvangen. YSL Beauté wilde niet reageren.