AMSTERDAM - Modemerk Vintage 55 heeft Brigitte Bardot en Jane Birkin, twee idolen uit de jaren zestig en zeventig, gekozen als inspiratiebron voor de nieuwe lente/zomercollectie. De lijn grijpt, hoe kan het ook anders, terug naar de 'roaring sixties & seventies'.

Actrice en zangeres Jane Birkin (bekend van o.a. Je t'aime... moi non plus) staat voor Vintage 55 symbool voor de vrouwelijke stijl. De Birkin-collectie bestaat dan ook uit items met simpele belijningen, neutrale kleuren en een slanke pasvorm.

In de collectie zijn ondere andere skinny jeans, leren jacks en minijurken opgenomen. Daarnaast bevat de lijn diverse accessoires, waaronder schoudertassen. Op verschillende ontwerpen uit de collectie is de naam van Birkin terug te vinden.

Bardot

De Brigitte Bardot lijn is veel vrouwelijker en is geïnspireerd op de meer rondere vormen van de blondine, dus denk daarbij aan luchtige materialen zoals katoen, linnen en zijde. Populaire items uit deze collectie zijn onder meer babydoll jurkjes, tuniekjes en bermuda’s.

Het is dus nog even wachten op deze 'iconische' lente/zomer lijn. Maar, voor wie nog onbekend is met Vintage 55, hieronder een overzicht van de huidige herfst/winter collectie.