AMSTERDAM - Public Relations bedrijf Pierce Mattie PR heeft een top tien samengesteld van de meest veelbelovende beauty ingrediënten voor 2009. Daaruit blijkt dat fruit en kruiden wel eens de nieuwe trend kunnen worden.

Volgens het PR-bureau blijft natuurlijke cosmetica een trend, en ook fruit wordt een hit. De bosbes zou bijvoorbeeld veelvuldig in crèmes verwerkt worden om zijn vitamines, antioxidanten en vetzuren.

Ook de fruitsoorten Acai, Acerola en Boabab bevatten veelbelovende ingrediënten voor verzorgingsproducten. Namen die men niet zomaar tegenkomt bij de groenteboer, maar die wel allemaal een specifieke eigenschap hebben die ze geschikt maakt voor verwerking in een cosmeticaproduct.

Kruiden
 

Naast fruit zijn ook kruiden in opkomst. Het Indiase kruid Turmeric heeft bijvoorbeeld medicinale eigenschappen die het geschikt maken voor haarverzorging, zonnebrand en anti-acne producten.

Pierce Mattie verwacht ook een groei in de mix tussen farmaceutische middelen en huidverzorging. Palmitoyl Tripeptide-3, dat een tijdelijk alternatief voor cosmetische behandelingen zou zijn, is een van die producten.