AMSTERDAM - Allergan, een wereldwijd oogheelkundig bedrijf en de fabrikant van Botox, heeft toestemming gekregen van de U.S Food and Drug Administration (FDA) om Latisse op de markt te brengen.

Latisse is oorspronkelijk een medicijn, maar bij onderzoek bleek Latisse een gunstige bijwerking te hebben: wimpers van gebruikers groeiden sneller, werden voller en kleurden donkerder.

Bijwerking

Allergan ontwikkelde Latisse in eerste instantie als medicijn om de oogziekte Glaucoom te behandelen, maar de bijwerkingen van het middel zorgden voor een grote vraag naar het product op de cosmetische markt.

Nu de FDA zijn toestemming heeft gegeven, zal Latisse eerst in Engeland aangeboden worden, daarna volgt de rest van Europa. Allergan zal de behandeling eerst alleen op recept beschikbaar stellen, en verwacht wereldwijd $500 miljoen aan omzet per jaar binnen te halen.

Botox

Het is niet de eerste keer dat een medicijn een cosmetische bijwerking blijkt te hebben. Zo werd Botox oorspronkelijk gebruikt om oogspasmen te behandelen. Na de ontdekking dat Botox ook de huid glad strijkt en rimpels laat verdwijnen, werd het medicijn een cosmetische superster.