AMSTERDAM – Een kleine overwinning voor het ‘kamp’ van dierenrechtenorganisatie Peta: designer Donna Karan heeft gezegd geen bont meer te verwerken in haar collecties.

Dat meldt de Telegraaf vrijdag.

”In onze collecties voor 2009 zit geen bont,” vertelt de New Yorkse designer. “En we hebben ook geen plannen om in de toekomst met dit materiaal te werken.”

Bunny

De mededeling komt daags nadat Peta de website donnakaranbunnybutcher.com lanceerde, een openlijke aantijging en oproep om afstand te doen van het controversiële materiaal. En dan werd de website al voorgegaan door anti-DKNYposters en verschillende protesten bij de shows van Karan.

Pels

Dit bleek voldoende om de ontwerper te doen zwichten. “Het is een overwinning voor de echte 'fashion victims', de dieren, die levend worden gevild voor hun pels", luidt de reactie van Peta. De organisatie haalde de site na de belofte van Karan onmiddellijk offline.

Peta roept ook haar leden op de acties tegen Karan te staken, en zich nu te richten op Armani die nog altijd bont in zijn collecties verwerkt. De Italiaanse modegoeroe verdedigt zich echter door te zeggen dat hij enkel de pels gebruikt van konijnen die toch geslacht worden om op te eten.

Beelden

Hieronder enkele beelden van een actie tijdens een DKNY-show.