AMSTERDAM – Helaas voor alle mannen die houden van blote vrouwenlijven, ‘zo naakt mogelijk’ heeft niets met kleding te maken maar alles met make-up. Deze lente mag je weer au naturelle gezien worden.

Dat meldt Female First dinsdag. De website signaleerde make-uploze modellen op de catwalk en is ervan overtuigd dat zo min mogelijk make-up deze lente de nodige fashionpunten oplevert. Rest je alleen de ‘dankbare’ taak je make-up ritueel uit te kleden, maar hoe doe je dat?

Tips

Neem om te beginnen een goede nagellakremover. Wrijf die nagels schoon en houd dat zo. Zie het als een vakantie voor je, door verstikkende lak mishandelde, nagels. Het zal ze goed doen.

Om de ergste afkickverschijnselen te sussen: een doorzichtige coating is toegestaan. Nog beter: je nagels polijsten met een vijl.

Bezuinig op foundation- en poedergebruik. Beter investeer je in een goede dagcrème voor de lente- en zomermaanden. Dit geeft je evengoed een frisse uitstraling en het is beter voor je huid.

Mascara

Koop geen zwarte mascara maar een bruine of zelfs een doorzichtige.

Ook zware lippenstiften of kleverige lipglosstubes kunnen voorlopig opgeborgen: kies liever voor een fruitige lipbalsem of een beetje vaseline.

Wenkbrauwen

Nogal schokkend: dikke wenkbrauwen mogen weer. Denk dan niet aan Bert van Ernie, maar aan Rachel Weisz, Jennifer Connolly of Neerlands Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Keurig verzorgde (dus zonder wildgroei), wat dikkere en opvallendere wenkbrauwen. Kwestie van goede afspraken maken met je pincet en een ongezonde dosis zelfdiscipline.

Bleek

Last but not least: mijd de zonnebank. Deze lente mag je gezien worden met een blanke (om niet te zeggen bleke) huid. “Volgend jaar dumpen we de Saint Tropez-uitstraling en omhelzen we de naakte, bleke look,” zegt Female First hierover. “Maar we snappen dat het eng is.”