ROTTERDAM - Geen glad gestylde coupes met de kerst, maar volumineus haar met krullen à la Jessica Simpson en Marilyn Monroe. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Kevin Murphy, hairstylist van sterren als Kylie Minogue, Cate Blanchett en Penelope Cruz weet er raad mee.

Murphy is in Nederland om zijn haarproductenlijn te introduceren. Hij wordt de meester van de beach-big-hair look genoemd.

''Zorg eerst dat het haar is behandeld met een verdikkingscrème. Dat is de basis voor volume. Vraag hulp van een vriendin en maakt met een krultang eerst stijve krulletjes. Begin met de onderste lokken en werk naar boven toe. Bovenop moet het haar steil blijven.

Krullen

Volgens Murphy is de look, die in de jaren zeventig zo populair was, ook voor korter haar geschikt. ''Het gaat erom dat je eerst stijve krullen maakt en die vervolgens uitborstelt zodat er volume ontstaat.

Denk aan de look van Marilyn Monroe, maar maak het een beetje punky door het hier en daar te touperen. De stijl van nu is om er een beetje een net-uit-je-bed-look van te maken.

Jessica Simpson

De hairdo extensions, die Jessica Simpson dit jaar op de markt bracht, zijn een geschikt middel om lang haar met krullen te maken en meer volume te krijgen.

De extensies, in een steile of krulversie, kunnen met een clip aan het eigen haar worden bevestigd om zo glamoureus aan de kerstdis te verschijnen.