AMSTERDAM – Een dag rondlopen op de Miljonair Fair 2008 leert één ding: je hebt rijk en je hebt Avant Garde én rijk. NU.nl grijpt de gelegenheid en kruipt in de huid van de hedendaagse 'big spender'. Welke luxe noviteiten verschijnen er dit jaar zeker op zijn bankafschrift? 

Als hippe miljonair begin je een willekeurige dag in 2008 in ieder geval niet met een wekker. Nee, je laat je door een butler je Auping-bedje uitslepen. Dat is prettig ontwaken, want zo’n butler doet dat nu eenmaal met flair. Waar de butler die flair tot volle wasdom brengt? Aan de International Butler Academy natuurlijk, waar de aspirant dienster voor een kleine 13.000 euro  klaargestoomd wordt om de rijksten ter aarde te kunnen dienen met ‘zelfvertrouwen, gratie en stijl’.

Plebs

Als de zon stralend en wel aan de hemel staat, ‘het plebs’ zich naar het werk begeeft en het eerste, met zelfvertrouwen, gratie en stijl geserveerde kopje koffie achter de rug is, ga je je als miljonair natuurlijk bezighouden met waar jij goed in bent: geld uitgeven.

Zo kun je bijvoorbeeld nooit auto’s genoeg hebben. Zelfs in het uiterste geval dat je garage vol is, laat je als ware Dagobert Duck natuurlijk liever een garage bijbouwen, dan dat je stopt met het aanschaffen van ‘jongensdromen’.

Exclusiever

Anno 2008 is die jongensdroom niet de Porsche of de Cadillac, en zelfs de Lamborghini volstaat niet (meer). De wagen van het jaar is de Wiesmann. Waarom? “Omdat je Porsches en Ferrari's overal al ziet,” zegt Wiesmanns Nick Wesselman.

“De Wiesmann is simpelweg exclusiever,” vervolgt Wesselman. “Van de drie nieuwste typen zijn er in Nederland bijvoorbeeld maar 50 –in totaal!- verkrijgbaar.”

En alsof de exclusiviteit van de Wiesmann nog niet voldoende reden geeft om er 276.000 euro op stuk te slaan, de wagen is ook nog volledig met de hand gebouwd. Naar de wensen van de klant. “Van de kleur tot aan de stiksels van het leer, alles wordt naar jouw smaak gemaakt,” aldus Wesselman.

Spyder

Loop je niet warm voor een auto in het algemeen of de Wiesmann in het bijzonder, de Can Am Spyder Roadster zou zomaar uitkomst kunnen bieden. Dit snelle gevaarte, dat zich het best laat plaatsen tussen de auto en de motor in, is snel, handzaam en van alle gemakken voorzien. De ‘driewieler’ mag bereden worden met een rijbewijs type B en een helm is, mits je een gordel laat plaatsen, overbodig.

Verder is deze snelle gadget uitgerust met de Rotax 995 cc V-twin 106 PK motor, een vijfversnellingsbak,  ABS, stuurbekrachtiging en een anti-diefstalsysteem. Een prima gadget  dus, maar is de Can Am ook beter is dan een auto? “Ja. Want hij is leuker,” luidt het bondige antwoord van adjunct-directeur van Impala-auto’s, Rene Brons.

Groen

Voor een ieder die vervoer over de weg sowieso passé vindt, zijn er alternatieven. Wat te denken van een jacht? Te 2007? Goed punt. In 2008 wil je natuurlijk alleen nog maar gezien worden in een 'groene' jacht. 

“Dit is de shit,” aldus woordvoerder Leonardo van den Berg, doelend op de Long Range 23 van Mochi Craft. En met ‘de shit’ bedoelt hij een energiezuinige (dankzij de hybride motor), superstille, driedecks motorjacht dat van alle gemakken (en meer) voorzien is. Maar de 3,5 miljoen euro die het groene grapje kost, zijn in tijden van haast weggegooid geld. “Het is geen snelle boot,” geeft Leonardo toe.

Dat klinkt, met name als je kennis genomen hebt van het ruime en zeer luxueuze interieur, als een onbenullig detail. Maar dat is het beslist niet. Althans, niet als je van plan bent met je groene boot naar je vakantieverblijf te varen en je dit jaar echt niet meetelt als dat verblijf niet op Bali ligt.

Bali

“Op het gebied van tweede huizen is Bali nu helemaal booming,” zegt Rene Mulder van 2ndhomes. “Niet alleen is het qua belegging en verwachte waardestijging een erg gunstig gebied, je ziet aan het eiland zelf ook dat er van alles gaande is. De ene hippe club naar de andere wordt er uit de grond gestampt.”

Bali dus, en als het te ver is voor je Mochi Craft, dan huur je gewoon een privéjet.

Reizen

Of je uiteindelijk kiest voor reizen over land, zee of door de lucht: het gebeurt dankzij Pinth Vintage Luggage allemaal in stijl. Het Haarlemse bedrijfje beschikt namelijk een uitgebreide collectie vintage Louis Vuitton en Goyard (hut)koffers, afkomstig uit de jaren ‘50. Verkrijgbaar in alle maten, en net zo veel prijzen.

Film

Maar de Miljonair Fair heeft meer te bieden dan vakantiehuizen en vervoersmiddelen alleen. Een kleine selectie: 

Altijd al acteur willen worden? Met Miss Moneypenny Movies komt die droom in een dag uit. Onder het motto ‘vergeet dat telefoontje uit Hollywood’ biedt het bedrijf de kans een film te maken met jou in de hoofdrol. Het wordt wel weer ouderwets bellen (06-24800399) want een website hebben ze niet.

Wijn

De echte wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met het pakket van Can Bonastre Wine Resort: je verblijft twee dagen in het luxe spahotel dat midden in een Spaanse wijngaard ligt. Met behulp van een helikopter verken je het terrein en weer aan land kun je getuige zijn van het productieproces van Can Bonastre wijn. Om de pijn bij het afscheid ietwat te verzachten krijg je je eigen wijnvat mee. Dit alles voor een kleine 12.000 euro.

Maar of al die wijn zo goed voor je is? Voor de welgestelde die zich echt zorgen maakt over de gezondheid is er de Total Body Scan, ook wel prescan genoemd. Een preventief medisch onderzoek, om alle gezondheidstwijfels de kop in te drukken. Voor een kleine 1200 euro word je van kruin tot teen nagekeken.

Gezond of niet, uiteindelijk heeft niemand het eeuwige leven. Maar met My Special Book kom je aardig in de buurt. Een herinneringsboek door jou en over jou. Censuur is uiteraard toegestaan.

Nog niet genoeg gehad? Check de site van de Miljonair Fair voor een compleet overzicht.