Ellen Degeneres gezicht voor nieuwe foundation

AMSTERDAM - Vrouwen zeggen dat make-up, en dan in het bijzonder foundation, hun ouder doet lijken. Dat concludeert Procter & Gamble in een onderzoek. Tegelijkertijd lanceert de cosmeticagigant een nieuw product dat bovenstaande claim tegen moet gaan, met Ellen Degeneres als ‘gezicht van’.

 


Het product, de foundation ‘Simply Ageless’, is een samenwerking tussen Olaz en Cover Girl, twee merken uit de stal van Procter & Gamble. Het is de eerste keer dat Olaz en Cover Girl de handen ineen slaan.

“Simply Ageless is ontworpen om deze gedachte [dat make-up ouder maakt] teniet te doen” zegt Esi Eggleston Bracey, vice president van Procter & Gamble Beauty.

Presentatrice en comédienne Ellen Degeneres wordt het nieuwe gezicht voor Simply Ageless. Eggleston Bracey vertelt waarom P&G voor Degeneres koos: “Bij Cover Girl werken we met inspirerende vrouwen. Ellen is slim, grappig, een mens met meerdere gezichten die ook een goede zakenvrouw is.”

Individualiteit

Degeneres kon eerst nauwelijks geloven dat ze gevraagd werd het gezicht van een cosmeticaproduct te worden, zo verteld ze aan wwd.com, maar na een tijdje zag ze het wel zitten.

“Als ik kijk naar de andere Cover Girls, zoals Drew [Barrymore], dan is ze slim en een zakenvrouw. Toen vond ik het wel logisch.” Degeneres vindt het vooral leuk dat alle Cover Girls een eigen look hebben. “Iedereen in Hollywood ziet er hetzelfde uit. Ze zijn dun en hebben een bepaalde look. We zouden onze individualiteit moeten vieren.”

Degeneres, een vijftiger, zegt dat ze Simply Ageless een tijdje gebruikt en dat ze verschil kan zien. “Veel make-up doet je ouder lijken, het gaat in de lijntjes zitten, maar Simply Ageless doet dat niet.”

Crème en foundation

Het nieuwe product bevat een huidverzorgingsproduct én foundation.
Simply Ageless bevat een technologie waardoor de foundation over de rimpels glijdt. Bij het opbrengen reageert de emulsie op de huidtemperatuur en transformeert de foundation van een crème tot een vloeibare foundation.


 

Tip de redactie