Faith Hill krijgt eigen parfum

AMSTERDAM - De Amerikaanse country zangeres Faith Hill brengt in 2009 een parfum uit met cosmetica international Coty. Dit in navolging van haar man, country ster Tim McGraw, die al eerder met succes een samenwerking met Coty aanging. Coty hoopt op eenzelfde succes met Faith Hill.

Coty ziet in Faith een echt Amerikaans icoon, met traditionele Amerikaanse waarden. Hiermee hoopt het bedrijf een groot publiek aan te spreken. Het parfum zal dan ook verkocht worden in 20.000 Amerikaanse ketens, waaronder Wal-Mart.

Coty hoopt hiermee in het eerste jaar een omzet van 40 miljoen dollar te behalen.

Gok

In de op het moment wat onzekere economie is het voor Coty toch geen grote gok om met Faith in zee te gaan. Sinds het debuut van de zangeres in 1993 heeft ze meer dan 30 miljoen albums verkocht en vijf Grammy's verdiend. Ook is de beauty industrie niet nieuw voor haar; ze was al het gezicht van Cover Girl Cosmetics.

Naast de samenwerking met Hill en McGraw, zijn er nog diverse andere sterren die een parfum uitbrachten via Coty, waaronder Gwen Stefani, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez, Halle Berry, David en Victoria Beckham, Kate Moss, Celine Dion, Shania Twain en Kylie Minogue.

Tip de redactie