AMSTERDAM - Dove komt met een nieuw type deodorant met haargroeiremmers. De 'Hair Minimising Deodorant' gaat niet alleen transpiratie tegen, maar zou ook de haargroei onder de oksels verminderen.

Dove heeft drie jaar onderzoek gedaan naar het zogenaamde 'pro-epil'-complex dat okselhaar geleidelijk fijner maakt en de groei van het haar zichtbaar reduceert. Op die manier is het minder vaak nodig de oksels te ontharen.

Het resultaat is niet blijvend; als de deodorant niet meer gebruikt wordt, keren de haartjes terug.

Voordeel

"Dit geeft vrouwen een extra cosmetisch voordeel dat geen enkele andere deodorant op dit moment biedt," aldus een woordvoerder van Unilever, Murray Bisschop.

Volgens Bisschop is het essentieel dat de advertentiecampagnes de consumenten erop wijzen dat de deodorant geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid heeft. Bisschop: "Het pro-epil complex bevat natuurlijke extracten en het is vreselijk belangrijk voor Unilever om niets te lanceren dat een potentieel risico vormt."

De deodorant bevat alleen natuurlijke ingrediënten, zoals zonnebloemolie en Sint-Janskruid en is hoogstwaarschijnlijk vanaf januari te koop voor €3,99.