AMSTERDAM - De populaire modellenwedstrijd Holland's Next Topmodel heeft in Friesland een -officieus- vervolg gekregen. Wiepy Bakker (17) uit Lollum mag zich één jaar lang Fryslân's Next Top Model noemen. Afgelopen weekend werd zij verkozen tot Friesland's mooiste.

Wiepy werd gekozen uit de tachtig modellen die deelnamen aan de verkiezing. De jury was vooral te spreken over haar internationale look, de Friese eigenheid en haar opgewekte karakter. Vanwege haar uitverkiezing is de Friese schone één jaar lang het gezicht van Froeks.TV, een regionale jongerenomroep die in het Fries uitzendt.

Daarnaast krijgt ze de mogelijkheid een professionele fotoshoot te laten maken en zal ze de cover sieren van Bijtijds, het lifestylemagazine van de Leeuwarder Courant.

Doutzen Kroes

Friesland is de laatste jaren, mede door het succes van de in Oostermeer geboren Doutzen Kroes, steeds populairder geworden als locatie om nieuw modellentalent te scouten. Kroes behoort momenteel tot één van de best verdienende modellen ter wereld en werkt onder ander voor beautymerk L'Oreal