AMSTERDAM - Niemand minder dan Jerry Hall mag zich de nieuwe muze van fashiongoeroe Karl Lagerfeld noemen. Hall zal onder andere het gezicht worden van Lagerfelds nieuwe campagne.

Chanel, waar Lagerfeld voor ontwerpt, oogst al langer bewondering met prachtig geschoten commercials, waar sterren als Nicole Kidman (Chanel No. 5) en Keira Knightley (Coco Mademoiselle) hun medewerking aan verleenden.

Jerry Hall, al jarenlang liefhebber van Chanel, neemt dat stokje nu over. Het Britse model zal onder andere de advertenties sieren die horen bij een nieuwe tassenlijn. Dat meldt de Britse Grazia maandag.

Cheri

De inspiratie voor zowel de handtassen als de campagne komt van Collete's 'Cheri', een naoorlogse Franse roman over het stuklopen van een relatie tussen een oudere vrouw en haar toyboy. Door het gekozen thema geldt de reclamecampagne nu al als een van de meest riskante tot nu toe.

Voor de rol van de toyboy is Baptiste Giabiconi gevraagd. Het model werkte eerder al met Lagerfeld samen voor de doofstomme korte film die vorige week uitkwam.

Of en wanneer de campagne in Nederland te zien zal zijn, is vooralsnog onbekend.

Film

Hieronder een deel van Lagerfelds stomme film. De volledige versie kun je hier vinden.