AMSTERDAM - Eén van de meest bekende sportschoenen ter wereld - de Converse Allstar Chuck Taylor - bestaat dit jaar 100 jaar. Converse viert dit honderdjarige jubileum met 100 speciale uitvoeringen van de Chuck Taylor, de overbekende basketballschoen van canvas.

De Amerikaanse fabrikant heeft diverse toonaangevende winkels en modemerken gevraagd een schoen te ontwerpen om dit heugelijke feit te vieren. Zo zijn er modellen verkrijgbaar die zijn ontworpen door onder meer het Deense merk WoodWood, Frans warenhuis Colette en de luxe Amerikaanse winkel Barney's.

Mastermind

Een opvallend ontwerp is bijvoorbeeld de editie van Mastermind Japan. Zij hebben gekozen voor een zwarte hoge schoen met daarop een witte doodskop. De schoen is aan de bovenzijde afgewerkt met een leren band. Ook de Converse van ontwerper Thom Browne springt in het oog. De Amerikaanse herenmodeontwerper heeft lage Allstars geïllustreerd met getekende konijnen.

De honderd speciale uitvoeringen van de Converse Allstar zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij diverse winkels wereldwijd.

Converse Allstar