AMSTERDAM - Mannen doen wel aan Sinterklaas en de kerstdagen, maar van romantiek tijdens die donkere decemberdagen moeten ze niet veel hebben. Uit onderzoek van Discovery Channel onder 2700 mannen en 400 vrouwen blijkt dat ze het het liefst simpel houden tijdens de feestdagen.

Het grootste percentage van de mannen ziet geen reden om met kerst romantischer te doen dan anders. Slechts een op de vijf mannen geeft aan zijn partner te zullen verrassen met iets romantisch.

Ook het 'zwijmelprogramma' All You Need Is Love is niet populair. Bijna driekwart van de mannen geeft aan een hekel te hebben aan het programma. Bij de vrouwen is dit de helft. Voor een op de zeven mannen is kerst niet compleet zonder seks.

Kerstdiner

Als het gaat om cadeautjes geven wint Sinterklaas het van de Kerstman. Toch kijkt de man het meest uit naar de kerstdagen en dan vooral het kerstdiner. Mannen zouden volgens de uitkomsten van het onderzoek zelfs geen hekel hebben aan het samenzijn met de schoonfamilie.

Een kwart van de vrouwen daarentegen gaat tegenzin naar de schoonfamilie. Een op de zes mannen heeft een extra borrel nodig om het kerstdiner uit te zitten.