AMSTERDAM - De 'iedereen-groen'-trend slaat ook de seksindustrie niet over; fabrikant Totaljoy komt met seksspeeltjes die voor mens én milieu onschadelijk zijn.

Onder het motto 'Verantwoord Verwennen' heeft Totaljoy gevaarlijke weekmakers en schadelijke productiemethoden de geschiedenis in gestuurd. De nieuwe lijn seksspeeltjes is op alle fronten veilig in het gebruik. Dus ook het milieu wordt gespaard.

Plastisol

De buttplugs, vibrators en andere speeltjes zijn gemaakt van het medische plastisol, dat uit grondstoffen bestaat die door de US Food en Drug Administration zijn goedgekeurd. Hierdoor is het materiaal voor zowel het menselijk lichaam als de natuur onschadelijk. Daar komt bij dat de producten in recyclebare doosjes worden geleverd.

"Met de introductie van deze nieuwe lijn willen we bewustwording bij mannen en vrouwen bij het kopen van erotische toys creëren," zegt Ringo Baginda van Totaljoy. "Veel mensen schrikken als ze horen hoeveel van deze producten ontzettend schadelijk voor zowel je lichaam als het milieu zijn."

Oooms

De bekende Nederlandse designers van Oooms hebben zich persoonlijk bemoeid met de ontwerpen en de kleuren en vormen zijn eco-geïnspireerd door de natuur. Dat betekent vibrators in de vorm van een frisse lotusbloem en in de kleuren 'spring crocus', 'guava green', 'coral rose' of 'silky black'.