AMSTERDAM - Lingerieontwerpster Marlies Dekkers zag afgelopen weekend een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de opening van haar eerste Amerikaanse flagshipstore in het New Yorkse Plaza Hotel.

Marlies Dekkers werd een jaar geleden persoonlijk benaderd door het New York Plaza Hotel om daar een winkel te openen. Een aanbod dat zij niet kon weigeren, want het hotel is gelegen aan de prestigieuze Fifth Avenue, geflankeerd door grote modehuizen als Louis Vuitton, Prada, Gucci en Fendi.

Al is een hotel geen standaard locatie voor het openen van een winkel, het sluit aan bij de filosofie van Marlies Dekkers: "Ik ben gek op hotels, op de geheimen en verhalen van zo'n plek. En waar kun je beter beginnen met het veroveren van Amerika dan The New York Plaza?"

Kleurenpalet

Het interieur dat wordt bepaald door een warm kleurenpalet en weelderige kroonluchters, is een subtiele referentie naar de schilderkunst van Vermeer. Het concept van de winkel wordt aangevuld met een speciaal gecomponeerde soundtrack.

Vestigingen

In 2007 opende Marlies Dekkers al diverse internationale vestigingen, zoals Parijs en Bangkok. Afgelopen jaar volgden vestigingen in Berlijn en Keulen.

Marlies Dekkers/Paris Fashion Week 2008

Marlies Dekkers