Het modemerk Emilio Pucci, onderdeel van de Franse producent Vuitton Moët Hennessy, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Als deel van de festiviteiten herlanceert Pucci zijn parfum Vivara uit 1965.

In 2007 werd Vivara ook al opnieuw op de markt gebracht in moderne vorm. Vivara - een chypre parfum - is samengesteld door parfumeur Francois Demachy. Chypre parfums kenmerken zich door de houtachtige geur, vaak op basis van bijvoorbeeld eikenmos, ceder of patchouli.

"Maar de nieuwe Vivara is meer een moderne Chypre," legt Demachy uit. "Het parfum bevat topnoten van hars, bergamot en jasmijn. De basisnoten bestaan uit Florentijnse iris, vetiveria zizanoïdes en Indonesische patchoeli," vervolgt Demachy.

Drie

Pucci introduceert in totaal drie geuren die geïnspireerd zijn op het traditionele Vivara parfum. De parfums dragen de namen: Sole 149, Acque 330 en Sabbia 167.

De 2009 wijkt licht af van de editie uit 2007. Zo is de nieuwe Vivara een Eau de Toilette - een lichtere parfum, speciaal voor overdag - in tegenstelling tot de versie uit 2007.

De drie geuren van Pucci worden dit voorjaar gelanceerd en zijn ondermeer in een vijftig en honderd milliliter flacon.