De samenwerking van het Japanse modehuis met H&M is net achter de rug en nu gaat Comme des Garçons wederom een samenwerking aan met een ander (mode)merk. De Amerikaanse sportschoenenfabriek New Balance is de gelukkige.

De nieuwe schoen maakt onderdeel uit van de eYe Junya Watanabe Man collectie. Speciaal voor deze lijn heeft ontwerper Watanabe het populaire 1500 model van New Balance in een nieuw jasje gestoken.

Op de gebruikte materialen is niet bezuinigd. Zo is de schoen deels vervaardigd van suède en hoogwaardige kunststof voor de nylon bovenkant van de schoen. De New Balance 1500 door Junya Watanabe is voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar. Bij voldoende vraag wordt de schoen wellicht ook in Europa en de Verenigde Staten uitgebracht.

Comme des Garçons

Comme des Garçons is in 1973 opgericht door de Japanse ontwerper Rei Kawakubo. Het merk heeft diverse winkels in onder meer Londen, New York, Tokio en Parijs.

In de afgelopen jaren heeft het Japanse merk diverse sublabels gelanceerd, waaronder de Junya Watanabe Comme des Garçons Man collectie en Tao Comme des Garçons. De stijl van het merk is opvallend te noemen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van in het oog springende (stippen)patronen, hoogwaardige materialen en breisels.