AMSTERDAM - Victoria Beckham beloofde ons deze zomer een collectie exclusieve, kwalitatief hoogstaande jurken en vandaag lost ze deze belofte in; de dVb-collectie is klaar voor verkoop.

De wereld is enkele meters zijde, crêpe en organza armer, maar tien luxe creaties rijker. Van de hand van Victoria komen nu eenmaal geen alledaagjes om de lokale markt mee af te struinen.

Dat past niet bij haar en haar nieuwe collectie moest dat wel doen. "Ik heb jaren gedroomd van een eigen collectie, die mijn persoonlijke stijl onderstreept en de vrouwelijk vorm omarmt," aldus Victoria.

Stuk voor stuk zijn het dan ook jurken waar je de diva zelf zo in ziet rond paraderen. Vanwege de luxe materialen, het slanke silhouet en de stijl die doet denken aan de jaren '50.

Verfijndheid

"De collectie is geïnspireerd op de vrouwelijkheid en de verfijndheid van halverwege de vorige eeuw," zegt Victoria hier zelf over. "Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot complexe designs omdat de structuur ervan zo flatterend is voor de vrouwelijke vorm."

De jonge designer liet zich inspireren door haar favoriet, Roland Mouret. Ook de prijskaartjes lijken van zijn hand: de jurken beginnen bij 900 en lopen op tot bijna 3000 euro per exemplaar.

Promotie

Speciaal voor de gelegenheid heeft 's werelds bekendste korte koppie een website gelanceerd. Daarop natuurlijk de collectie, een suikerzoet dankwoord, maar ook een promotiefilmpje dat, mede door een wat vreemde invalshoek, de moeite van het kijken waard is.

Filmpje

De stijl van Victoria Beckham